Menu

Міжнародне визнання якості навчальних програм для фінансових фахівців Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця

Міжнародне визнання якості навчальних програм для фінансових фахівцівСІМА акредитувала програми бакалаврського та магістерського рівня підготовки за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування» (спеціалізація «Облік і аудит»). Навчальні програми підготовки спеціалістів з обліку, аудиту та оподаткування рівня бакалавра та магістра Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця були переглянуті на відповідність вимогам СІМА (Привілейований Інститут Управлінських Бухгалтерів, Великобританія) та акредитовані. Отримання акредитації СІМА підтверджує високу якість наповнення програм навчання та декларує позицію ХНЕУ ім. С. Кузнеця – гармонізацію програм навчання з вимогами найкращих світових практик підготовки фінансових спеціалістів, адже СІМА є визнаним лідером фінансових кваліфікацій у світі. Випускники спеціалізації "Облік і аудит", яких готує кафедра бухгалтерського обліку, звільнятимуться від здачі 3 іспитів першого рівня і зможуть розпочати професійну кваліфікацію CIMA з кейс-стаді операційного рівня одночасно з отриманням ними відповідного ступеня (бакалавра або магістра). Це означає, що вони повинні будуть скласти 6 іспитів та 3 кейс стаді, щоб виконати екзаменаційний компонент кваліфікації CIMA.

Андрій Пилипенко, завідувач кафедри бухгалтерського обліку, зазначив : «Отримання акредитауції СІМА значно посилить взаємовигідне співробітництво нашого Університету з міжнародною організацією – Привілейованим Інститутом Управлінських Бухгалтерів в напрямку підвищення стандартів навчання та подальшої кваліфікації випускників бакалаврату та магістратури. Також це сприятиме вдосконаленню професійного розвитку нашого персоналу».
Декан факультету Консалтингу та міжнародного бізнесу Григорій Азаренков наголосив, що: «Підтвердження акредитації СІМА – це свідчення інвестицій ХНЕУ ім. С. Кузнеця у підготовку викладачів. Наші люди – визначальні для успіху освітніх іновацій, СІМА надаватиме безкоштовні ресурси для підвищення квалфікації викладацького складу, допомагатиме їм зрозуміти зв’язки між бізнесом і технічники навичками, і також робить нас більш привабливим роботодавцем для освітян».

Міжнародне визнання якості навчальних програм для фінансових фахівців Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця

Якуб Бейнарович, Директор Східно-Європейського Департаменту СІМА : «Я з приємністю відзначаю той факт, що ряд провідних Університетів України та зокрема усвідомлюють цінність та важливість управлінського обліку, що реалізувалось у отриманні акредитації СІМА. Така взаємодія між ВУЗом та професійною організацією надасть студентам доступ до інструментарію для здобуття знань та компетенцій уже під час навчання.Ми продовжуємо тісно співпрацювати з Університетами, роботодавцями, іншими інституціями задля подолонання проблем ринку праці та підготовки компетентних і впевнених лідерів сучасної України. Це визначний крок для фінансової професії України, для бізнес спільноти та економіки в цілому».

Наталія Вовчук, представник СІМА в Україні, зазначила: «В рамках цієї акредитації аналізується якість наповнення програм, налагодження процесу та дотримання найкращих світових стандартів навчання фінансових фахівців. Студенти все більше розглядають можливості комплексного навчання та професійного розвитку як важливий фактор у процесі вибору навчального закладу. ВУЗам України доводиться конкурувати якістю навчання, спираючись на незалежну оцінку міжнародних експертів освіти – таких як Інституту СІМА, що довів свою репутацію лідера серед фінансових кваліфікацій. Члени СІМА затребувані більш, ніж 180 міжнародними та вітчизняними бізнесами в Ураїні.» Статус «Акредитованих програм» від СІМА дає Харківському національному економічному університету імені Семена Кузнеця - глобальне визнання якості навчання та підтримки розвитку фінансового персоналу.

Go to top
(C) Кафедра обліку і бізнес-консалтингу ХНЕУ ім. С. Кузнеця